vrijdag 3 nov 2023

Reacties

  1. Schenk ons Uw Vrede Heer in het hart en in de Wereld
    Amen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schenk ook uw liefde Heer voor ons.Sterk ons.
    Wees ons nabij ook deze dag.
    Amen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil heel speciaal bidden voor de scoutsbedevaart naar Avioth. Raak al deze mensen aan Heer. En in het bijzonder mijn echtgenoot en zonen. In vertrouwen geef ik alles in Uw handen Heer. Amen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Anoniem van 3 november 8.45u. Gisteren vroeg u een gebed voor de deelnemers aan de bedevaart naar Avioth. Mij is dit bedevaartsoord totaal onbekend. Graag vernam ik er meer over. Met dank bij voorbaat. Emma.

      Verwijderen
    2. Notre-Dame d'Avioth is in 1993 een basiliek geworden en wordt ook wel "de kathedraal van de velden" genoemd. Dit flamboyante gotische meesterwerk is verrassend groot in het centrum van een klein dorpje in het noorden van Het frans departement Meuse, in het hart van het voormalige graafschap Chiny, vlakbij de abdij van Orval en de citadel van Montmédy.

      De bouw ervan begon in het midden van de 13e eeuw, na de miraculeuze verschijning van een beeld van de Maagd Maria, en strekte zich uit over drie fasen: de torens en beuken in de 13e eeuw, het koor en de sacristie in de 14e eeuw en de fusie tussen het westelijke en oostelijke deel van 1375 tot 1400. Het gebouw werd in 1840 geklasseerd als historisch monument.



      De basiliek is beroemd om zijn "Recevresse", gelegen aan de kerkomheining. Dit kleine kantwerk, dat als uniek in de wereld wordt beschouwd, is ontworpen om de devoties van de pelgrims te verwelkomen en hun offergaven te ontvangen. Het is sinds 1898 te zien in de Cité de l'Architecture et du Patrimoine in Parijs.



      Tot het einde van de 18de eeuw was Avioth een respijtkerk waar de Maagd naar verluidt doodgeboren kinderen tijdelijk tot leven zou brengen om ze de doop te laten ontvangen. Vandaag de dag komen de pelgrims nog steeds in groten getale voor het standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Avioth bidden, vooral op 16 juli tijdens de voorouderlijke bedevaart.

      Verwijderen
    3. Dank aan wie dit antwoord gaf. Dank voor wie met mij mee bid voor deze bedevaart.

      Verwijderen
  4. Heer, ik bid voor vrede in ons gezin. Amen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Heer, wees mij nabij zodat ik kan voelen dat U altijd bij me bent. Zodat ik me niet weer depressief en angstig voel. Dank U.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten