zondag, 25 febr 2024

Reacties

  1. Heer ontferm u over ons huwelijk, dat nog steeds geen rust heeft gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het huwelijk is een grote opdracht enkel met Gods hulp en genade zal het stand houden.

      Verwijderen
  2. Heer,open de harten van hen die er op uit zijn de Kerk steeds maar weer aan te vallen,zonder stil te staan bij de velen die opnieuw geconfronteerd worden met opengereten wonden. Sterk Mgr Bonny opdat hij de moed niet verliest op te komen tegen die Kerk_haatdragers. Geef mij steun Heer, om dat alles te kunnen dragen verwerken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "Gij zijt Petrus, en op die rots zal ik mijn Kerk bouwen. De poorten van de hel zullen haar niet overweldigen. "Belofte van Jezus.
      Heer geef aan de mensen de moed om te blijven geloven en dat ze mogen gedragen worden door de liefde en het vertrouwen zoals Gij het gevraagd hebt aan zuster Maria van de Drie-eenheid. Amen

      Verwijderen
  3. Heer, zegen mijn echtgenoot die met zijn familie samenkomt. Zegen hem in zijn hart en laat hem zijn eigen gezin aanwezig voelen in zijn hart.
    Zegen onze jongste, die nu niet mee is. Zegen zijn dag.
    Zegen onze andere kinderen, zegen ook hun dag.
    Zegen mezelf en geef mij een deugddoende teamdag van Tau.
    Zegen alle koppels, alle gezinnen, die in een moeilijke periode zitten. Heer, geef ons kracht, geef ons leven. Vrede en alle goeds. Amen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heer zegen allen die (hier) bidden, aan hoor en verhoor onze gebeden van alle dagen. Dank u Heer. Amen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heer, geef mij vreugde. Alleen zijn is moeilijk voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je bent nooit alleen ,God is altijd bij en in je .Ga op zoek in jezelf en zoek en vind die goddelijke vlam ,wakker ze aan en zie hoe je erdoor vervult en omhuld wordt.

      Verwijderen
    2. De mensen kunnen ons wat troost geven maar de troost die God geeft aan een devoot mens dat is nog heel wat anders. Mijn broer P. vertelde mij dat hij op een dag zo overweldigt was door Gods vertroostingen dat hij uitroep: "Stop, stop ik kan het niet meer aan!" Dat gebeurt zeker niet elke dag maar God wou hem laten zien dat Hij alle leemten kan opvullen. Hij was inderdaad erg beproefd in zijn huwelijk. Toch moeten vele mensen dikwijls moeilijke momenten doormaken maar laten we blijven vertrouwen want Gods troost wacht om de hoek. Ik zat ook al maanden opgescheept met innerlijke dorheid t.t.z. weinig devotie, lusteloosheid, noem maar op. Op een zekere nacht had ik een zeer korte droom: " Vele mensen en ikzelf bevonden ons in een kerk. Samen zongen we het ietwat lugubre "Dies irae, dias illa," een latijnse zang die vroeger tijdens de requiemmis werd gezongen. Gekomen aan de woorden: " recordare Jesu pie" (gedenk o goede Jezus) werd ik in die droom overspoelt door een hemelse vreugde en vrede. Ik zal het nooit vergeten. Die goddelijke ingreep maakte en einde aan mijn beproeving Als je je dus eenzaam voelt vraag God om je wat te beuren want hij kan het beter dan geen ander.

      Verwijderen
    3. Ik ga het doen.
      Ik vertrouw op Hem.
      Amen.

      Verwijderen

Een reactie posten