woensdag, 19 juni 2024

Reacties

  1. Mijn man is een half jaar geleden overleden, kanker. Ik kan hem niet missen, wij waren 60 jaar samen . Ik ben nu alleen in het grote huis, waar ik niet weg wil alles heeft zijn herinnering van samen zijn. Wil Jezus mij de kracht geven om te aanvaarden... Wil God me in de nachtelijke uren komen halen, om terug samen te zijn. ook heb ik 34 jaar geleden mijn zoon verloren door een ongeval. Bid voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn moeder heeft ook vader tien jaar overleefd maar ik was teruggekeerd (haar zoon) om bij haar te blijven want zij woonde toen ook helemaal alleen in een zeer ruime woning. Door de jaren zag ik hoe ze dichter en dichter naar God toe groeide en zich enkel nog met gebed en spirituele lezing bezig hield. Ik had haar toen een klein boekje gegeven:" De gebeden van de Heilige Brigitta", overwegingen over het lijden van Jezus waar mooie beloften aan verbonden zijn. Een van die belofte is: "Veertien dagen voor haar dood zal ik haar mijn lichaam schenken (de H. Communie). Ik bracht haar 's zondags de H. Communie van uit de parochiekerk. Het jaar dat zij overleed viel Allerheiligen op een zondag en zij overleed op 15 november, vijftien dagen na dat ze de Heilige Hostie had gekregen. Zij had nochtans ook zoals iedereen angst voor de dood. Die zondag (15 november) kreeg ze een beroerte of een hersenbloeding en stierf diezelfde dag iets voor middernacht zo zacht en zo vredig dat we er allemaal onder indruk waren.(ze was 93 jaar) Een van de beloften nog verbonden met die bijzondere gebeden van de H. Brigitta luidde: "In haar doodstrijd zal ik aanwezig zijn met mijn welbeminde moeder en zal haar ziel welwillend onthalen en in de eeuwige vreugde binnenleiden.
      Laten we dus, als we aan de avondschemering van ons leven gekomen zijn stilaan meer en meer naar God toe groeien en we mogen ook aan de overledenen of de heiligen vragen om ons daarbij te helpen. Moeder dacht dikwijls aan vader en voelde zich verbonden met hem als ze ''s avonds haar toevlucht zocht in de gebeden die ze vroeger samen prevelden. Ik wens je veel moed en vraag mijn "moeke" daarboven ook voor u te bidden.

      Verwijderen
    2. Ik moest 1 jaar geleden afscheid nemen van mijn echtgenoot
      Ik heb het nog steeds zeer moeilijk om te aanvaarden en toch voel ik mij sterk verbonden met hem. Dank zij de vele priesterlijke en pastorale steun komt geleidelijk wat licht in de duisternis. Dat wens ik u ook toe. Sterkte, hoop en vertrouwen

      Verwijderen
  2. Ik bid voor en met u mee om kracht en overgave.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heer God ontferm u over de mensen die na zovele jaren afscheid hebben moeten nemen van hun geliefden. Geef hun moed en kracht om alleen verder te kunnen gaan, met alle fijne en liefdevolle herinneringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voor een collega wiens echtgenoot plots is overleden. Zo vlug, zo jong..
    Heer, neem hem op in Uw heerlijkheid en wees ook zijn gezin nabij dat achterblijft. Geef hen troost en stort Uw oneindige Liefde over hen heen. Schenk hen kracht en moed om verder te gaan.
    Dank Heer omdat U naar ons omziet.
    Amen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heer zegen ons gezin. Zegen elkeen met zijn/haar zorgen. Wil ons helpen het goed te zien en dat voorop te stellen. Leer ons meer aandacht te geven aan en voor het goede. Leer ons alles door een bril van positiviteit te bekijken. Leer ons dankbaar zijn voor elkaar. Geef ons rust in ons hart en veel warme liefde om te delen. Laat ons ook ontvankelijk zijn voor elkaars liefde, Heer.
    Zegen ieder op deze aarde met zijn/haar zorgen. Zegen en sterk ons.
    Geef ons kracht, geef ons leven, vrede en alle goeds. Amen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik bid intens mee. Lieve God, lenig aub alle pijn hierboven medegedeeld. Geef hen allen sterkte. Ik ben 90, ben ook mijn man verloren en ook een 18-jarige zoon door ongeval 44 jaar geleden. Ik spreek elke dag meerdere keren met hem in de vaste hoop dat er een hiernamaals is waarin we elkaar liefdevol kunnen terugzien en omhelzen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Houd moed want het beste moet nog komen zoals de H. Apostel Paulus zegt:" Geen oog heeft gezien, geen oor heeft gehoord wat God heeft voorbehouden aan zijn uitverlorenen"
      Ik bid voor al de hierboven vermelde intenties en vraag God de mensen die zich eenzaam voelen te troosten met een goed gevoel van vrede en vertrouwen.

      Verwijderen
  7. Voor de studenten die vandaag examen hebben wees hen met uw H.Geest nabij. Omdat ze ook kalm mogen blijven.
    Amen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zou willen danken omdat we een goede reis gehad hebben en veilig aangekomen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heer zegen onze zoon Diederik. Geef hem inzicht in het leven, in omgang met zijn naasten. Heer geef hem veel moed om verder te gaan in het leven. Geef hem veel geduld...
    Heer geef mij vertrouwen, geduld en medeleven. Help mij met juiste woorden. Het is zo moeilijk om steeds de weerbots en schuld te krijgen. Geef mij de juiste woorden, de juiste taal, die hij kan begrijpen.
    Dank u Heer. Amen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geef hem altijd een begrijpende blik, een schouderklopje en zo weinig mogelijk woorden. (tenzij liefdevolle woorden) Jezus zei tegen Maria van Drie-eenheid:" Hoe meer ge bescheiden en stil en eerbiedig je zult zijn tegenover uw medemens, zonder hem te willen beïnvloeden, des te meer zal je op de zielen inwerken ." Met andere woorden laat Hem maar doen want Hij zei ook nog tegen dezelfde zuster: "Als jij een verwijt doet wordt het zelden aanvaard door die persoon, maar als ik het doe dan geef ik er de genade bij die inzicht geeft.
      Ik hoop dat deze tip je zal helpen en er zullen altijd mensen zijn in op deze gebedshoek die voor u zullen bidden. Je staat er dus niet alleen voor.

      Verwijderen
    2. Dank u wel. Ik probeer het.

      Verwijderen
  10. laat ons ook bidden voor de mensen die werken aan de nieuwe regering. Uw Rijk kome !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik bid mee voor alle intenties .

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Laten we ook bidden voor de intenties van Moeder Maria die nu in Medjugorje negen avonden laat verschijnt aan Marija een massa zingende en biddende mensen zijn elke avond op de podbrdo om te bidden voor de vrede Wij kunnen dat meevolgen op Maryt tv een heel dringende oproep !!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wilt u aub voor mijn kleinkind bidden.
    Ze heeft de sacr.van
    vormsel ontvangen afgelopen zaterdag.
    En toch weer een boze bui gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heer schenk Jonathan en Max 19 jaar een goede gezondheid en juiste hulp..
    Dank voor uw steun en geloof in U ,van deze twee jonge mensen,🙏

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten