.

.

vrijdag, 15 december 2017

Laat ons bidden ...

4 opmerkingen:

 1. In mijn jongere jaren, was er iedere zondag zelfs iedere dag op mijn toenmalige parochie een Heilige mis. We hadden zelfs 'miskaarten' van het college die we door de parochiepriester, mijnheer pastoor, moesten laten aftekenen, opdat het college zou controleren dat we stipt 'ter misse' gingen.
  Sommigen hebben daar een indigestie van gekregen, maar toch zijn anderen dat zo stipt mogelijk blijven opvolgen ... ten minste zo lang er voldoende priesters waren om "een mis" te doen.
  Nu is het zelfs niet meer mogelijk iedere zondag op zijn parochie een mis te volgen. Gelukkig zijn er op mijn huidige parochie toch nog iedere zondag (op een grote uitzondering na) gebedsdiensten, voorgegaan door het trouwe parochieteam.
  Laten we bidden dat er opnieuw priesters komen, die die heilige missen kunnen voor gaan, want, ja, een christen (en zelfs anders gelovigen) kan solaas putten uit die gemeenschappelijke 'mis vieringen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heer, ik bid U om de gave van de Wijsheid die deze tijd waarin het aantal priesters sterk vermindert, als positief te benaderen. Dat gezocht mag worden naar nieuwe wegen om de Jezus' boodschap gestalte te geven

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wij ieder dag ons gebed telkens afsluiten met: Heer, schenk ons heilige priesters en religieuzen die Uw Woord blijven verkondigen.
  Bid dit ook na elke heilige eucharistieviering en de Heer zal naar luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor deze goede raad ik zal het doen

   Verwijderen